fbpx

Prisutveckling av solcellsanläggningar

Priserna på solpaneler har sjunkit stadigt sedan 2010-talet, men nu har priserna tyvärr börjat stiga. Det finns flera orsaker till prisuppgången, t.ex. Kinas energireglering, växande global efterfrågan, råvarupriser och ökade logistikkostnader. Priserna på fästsystem och kablar har också stigit på grund av stigande råvarupriser.

Prissättning för anläggningar kopplade till elnätet

Priset på systemet baserar sig på objektets storlek, elförbrukning och kundens behov. Alla paket levereras med GEF 365W paneler.

T.ex. priset för en ca. 3kW – 5kW anläggning (8-14 paneler) rör sig mellan 6900€ till 8600€, med finansiering fr.o.m 118€/mån. Priserna innehåller moms 24%, ca. 1/3 av priset är arbetets andel, som man kan få hushållsavdrag för.

GEF Vision övervakningsprogrammet ingår inte i dessa priser, de är också baserade på att man kommer lätt åt att installera.

Offerten på en nyckelfärdig anläggning ges alltid baserat på ett kostnadsfritt bedömningsbesök.

Prissättning för stuglösningar

Stuglösningarna behövs inte alltid som nyckelfärdiga lösningar. Det är dock viktigt att vara medveten om att 230V off-grid lösningar behöver testas och slutgranskas av en kvalificerad S2 elinstallatör för att försäkringen skall täcka möjliga skador. De angivna priserna är för grundpaketen, de innehåller inte anslutningsdelar (kablar, uttag etc.) eller arbete. Helhetspriset för anläggningen ges på basen av mer noggrann information.

VI ERBJUDER FINANSIERING!