fbpx

Sähköverkkoon kytkettävät aurinkosähköjärjestelmät (On-Grid)

Akustot

Liittämällä aurinkovoimalaasi akuston, saat aurinkosähkön hyödyntämisen uudelle tasolle. Käyttämällä itse tuottamasi aurinkosähkön, saat järjestelmästä eniten hyötyä. Lataa päivällä ja käytä yöllä. Varastoi sähköä ja käytä silloin, kun energia muuten on kallista. Lataa sähköautosi huoletta ajojen välissä vaikka yöaikaan. Mahdollisuuksia on paljon.

LUE LISÄÄ AKUSTOISTA TÄÄLTÄ

GEF-aurinkopaneelit ovat tyypiltään yksikidepaneeleita, jotka on helppo tunnistaa kennon mustasta väristä. Yksikidepaneeleiden kokonaan musta väri, aurinkopaneelin kehys ja kiinnikkeet, muodostavat aurinkopaneelikentästä erittäin tyylikkään ”saumattoman” kokonaisuuden.

Yksikidepaneelit ovat tehokkaita, joten katon pinta-alan saa hyödynnettyä erinomaisesti. Yksikidekennon valmistusprosessi on monikidekennoa vaativampi, ja prosessin vastuullisuuden valvominen on näin ollen mahdollista. GEF-aurinkopaneeleille on myönnetty sertifikaatit laadun, ympäristön sekä terveyden ja turvallisuuden osalta.

Puolikenno (half-cut) -paneelissa aurinkopaneelin kennot ovat puolitettu, mikä mahdollistaa tehokkaamman energiantuotannon.

Rinnakkaisten kennojen (kaksoismoduulirakenne) ansiosta paneeli tuottaa enemmän energiaa varjostuessaan sekä aamuisin ja iltaisin auringon ollessa matalalla. Toisen puolen varjostuessa toinen puoli jatkaa toimintaansa. Esimerkiksi keväällä lumien sulaessa yläosa tuottaa jo täydellä teholla kun alaosa on vielä lumen peitossa.

Aurinkopaneelien teho

Aurinkopaneeleita valitessa on hyvä ymmärtää termien kWp ja kWh merkitys. Aurinkopaneelin nimellisteholla tarkoitetaan sitä sähkötehoa, jonka aurinkopaneeli tuottaa standardiolosuhteissa. Hetkittäinen huipputeho voi olla jopa nimellistehoa korkeampi.  

Nimellistehon yksikkönä käytetään yksikköä Wp (kWp = 1000 Wp). 1 kWp (teho STC- olosuhteissa) tuottaa asennuspaikasta ja lämpötilasta riippuen jopa 900 kWh vuodessa.

Esimerkiksi 5 kWp omakotitalon aurinkovoimala voi tuottaa 4500 kWh vuodessa. 

Aurinkokennon teho laskee lämpötilan noustessa, joten olosuhteemme ovat mitä mainioimmat aikaisesta keväästä myöhään syksyyn.

GEF-410-HM108 F30 Black

Yksikiteinen HalfCut-aurinkosähköpaneeli 410Wp

GEF 410W on kokomusta korkean hyötysuhteen aurinkopaneeli, 5 – 10 W enemmän tehoa puolitetun kennorakenteen ansiosta. Parempi lämpötilakerroin ja pienempi kiteen resistanssi parantaa energiantuotantoa. Matalampi toimintalämpötila ja vähäisempi kuumien pisteiden muodostuminen, tekee aurinkopaneelista suorituskykyisemmän aurinkoisina päivinä. Parempi varjostuman kesto aamu- ja ilta-aikaan. Vähäisempi mikromurtumien vaikutus. Tyylikäs ja yhtenäinen ulkoasu.

GEF410W aurinkopaneelilla on 15 vuoden tuotetakuu ja 30 vuoden ja 82,05% tehontuottotakuu. Paneeleiden valmistaja on Leapton.

LATAA DATALEHTI GEF-410-HM108 LP Black

Saatavana myös N-tyypin 420W ja 425W paneeleita

LATAA DATALEHTI GEF-420-HNIO8 F30 Black

LATAA DATALEHTI TSHNM425-108HV

KOKOMUSTA SELKEÄ AURINKOPANEELIKENTTÄ EROAA TYYLIKKYYDELLÄÄN

Korkealaatuiset RAULI kiinnitysjärjestelmät aurinkosähköjärjestelmien tehokkaaseen ja tyylikkääseen asentamiseen. Tuotteet ovat suomalaisten aurinkopaneeliasentajien ja kattoturvatuotesuunnittelijoiden suunnittelemia. Tuotanto tapahtuu kokonaan Suomessa. Materiaalina on SSAB:n teräs.

Growatt- ja Fronius-invertterit

GEF-Aurinkovoimalan invertterinä toimii Growatt- tai Fronius-invertteri. Growatt on palkittu invertteri, jolla on jopa 10 vuoden takuu. Fronius puolestaan erittäin kestävä, pitkään markkinoilla ollut ja Itävallassa valmistettu laatutuote.

GEF aurinkosähköjärjestelmä toimitetaan suoraan asennettavaan kohteeseen. Toimitus sisältää GEF aurinkopaneelit, invertterin, Rauli-kiinnikkeet, kaapelit sekä turvakytkimet ja tarvittaessa taustalevyn.