fbpx

GEF paneelit on suunniteltu kestämään sääolosuhteita ja sopivat meidän ympäristöömme erittäin hyvin.
Vesisade, lumisade tai rakeet eivät niitä vahingoita. Vesisade voi auttaa pitämään paneelit puhtaina esim. puiden lehdistä. 

Kattokiinnikkeellä on erittäin tärkeä osuus asennuksessa. Laadukas kotimainen RAULI kattokiinnike kiinnitetään kahdesta pisteestä, joka tekee asennuksesta jämäkän ja tukevan. Vahvan rakenteen ansiosta kiinnike kestää Suomen sääolosuhteet eikä tuuli- ja lumikuormista aiheudu vaaraa. Kiinnikkeen alle kattoa vasten asennetaan kumitiivisteet, joten erillistä tiivistysmassaa ei tarvita. Katso RAULI rasitustesti tästä.

Kannattaako paneelit puhdistaa lumesta? Turvallisuussyistä yleinen suositus on jättää paneelit kokonaan rauhaan, näin vältetään sekä henkilön- että järjestelmän vahingoittumisriskit. MIkäli kuitenkin ne haluaa puhdistaa, sen voi tehdä esim pehmeällä harjalla. On tärkeää ettei käytä mitään terävää, joka voi vaihingoittaa paneelien pintaa.

Asiakkaamme valokate kärsi tällaista jälkeä vähän rankemmasta raekuurosta. Paneeleille kuuro ei aiheuttanut minkäänlaista vahinkoa.

Kerääksemme faktaa, olemme itse puhdistaneet paneelit muutaman kerran. Taloudellisesti tämä ei ollut kannattavaa.

Kun kevätaurinko alkaa lämmittämään tai on plussa asteita, lumi lähtee valumaan paneeleiden liukkaan pinnan takia.