fbpx

Aurinkopaneelit eri sääolosuhteissa

GEF aurinkopaneelit on suunniteltu kestämään sääolosuhteita ja sopivat meidän ympäristöömme erittäin hyvin.
Vesisade, lumisade tai rakeet eivät niitä vahingoita. Vesisade voi auttaa pitämään aurinkopaneelit puhtaina esim. puiden lehdistä. 

Kattokiinnikkeellä on erittäin tärkeä osuus aurinkopaneelien asennuksessa. Laadukas kotimainen RAULI kattokiinnike kiinnitetään kahdesta pisteestä, joka tekee asennuksesta jämäkän ja tukevan. Vahvan rakenteen ansiosta kiinnike kestää Suomen sääolosuhteet eikä tuuli- ja lumikuormista aiheudu vaaraa. Kiinnikkeen alle kattoa vasten asennetaan kumitiivisteet, joten erillistä tiivistysmassaa ei tarvita. Katso RAULI rasitustesti tästä.

Kannattaako aurinkopaneelit puhdistaa lumesta

Turvallisuussyistä yleinen suositus on jättää aurinkopaneelit kokonaan rauhaan, näin vältetään sekä henkilön että aurinkosähköjärjestelmän vahingoittumisriskit. Mikäli kuitenkin aurinkopaneelit haluaa puhdistaa, sen voi tehdä esim pehmeällä harjalla. On tärkeää ettei käytä mitään terävää, joka voi vahingoittaa aurinkopaneelien pintaa.

Asiakkaamme valokate kärsi tällaista jälkeä vähän rankemmasta raekuurosta. Aurinkopaneeleille raekuuro ei aiheuttanut minkäänlaista vahinkoa.

Kerääksemme faktaa, olemme itse puhdistaneet aurinkopaneelit muutaman kerran. Taloudellisesti tämä ei ollut kannattavaa.

Kun kevätaurinko alkaa lämmittämään tai on plussa asteita, lumi lähtee valumaan aurinkopaneeleiden liukkaan pinnan takia.