fbpx

Aurinkovoimaloiden hintojen kehitys

Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet tasaisesti 2010-luvulta lähtien, mutta nyt hinnat ovat valitettavasti kääntyneet nousuun. Hintojen nousuun on useita syitä mm. Kiinan energiansäätely, maailmanlaajuinen kysynnän kasvu, raaka-aineiden hinnat ja kasvaneet logistiset kustannukset. Myös kiinnitysjärjestelmien ja kaapeleiden hinnat ovat olleet nousussa raaka-aineiden hintojen nousun vuoksi.

Sähköverkkoon kytkettävien järjestelmien hinnoittelu

Järjestelmän hinta muodostuu kohteen koon, sähkönkulutuksen sekä asiakkaan tarpeiden mukaan. Kaikki voimalapaketit toimitetaan GEF 365W paneeleilla.

Esimerkkinä n. 3kW – 5kW (8-14 paneelia) järjestelmän hintahaitari on 6900€ – 8600€, rahoituksella alk. 118€/kk. Hinnat sisältävät alv 24%, kotitalousvähennyskelpoinen työn osuus on n. 1/3 hinnasta.

Esimerkkihinnat eivät sisällä GEF Vision tuotannonseurantaohjelmaa ja edellyttävät että kohteeseen on helppo pääsy.

Avaimet käteen hintatarjous annetaan aina ilmaisen arviointikäynnin perusteella.

Mökkiratkaisujen hinnoittelu

Mökkiratkaisut ei välttämättä aina ole avaimet käteen ratkaisuja. On tärkeä tiedostaa, että 230V off-grid järjestelmä vaatii S2 sähköurakoitsijan lopputarkastuksen, jotta vakuutus korvaa mahdolliset vahingot. Mökkiratkaisujen eri vaihtoehdoille mainitut hinnat ovat peruspaketeille ilman tarvittavia lisäosia (kaapelit, pistorasiat jne) tai työn osuutta. Kokonaishinta lasketaan ja annetaan tarkemman tiedon perusteella.

TARJOAMME RAHOITUSTA!