fbpx
Aurinkosähköjärjestelmien huolto

Aurinkosähköjärjestelmien huolto

Aurinkosähköjärjestelmiin yhdistetyt paloriskit ovat välillä puheenaiheena.
Usein kuulee, että aurinkosähköjärjestelmä on käytännössä huoltovapaa mutta mikään sähköjärjestelmä ei ole sitä. Aurinkosähköjärjestelmien huolto on tarpeellista, paloturvan ennaltaehkäisemiseksi on tärkeä tehdä määräaikaistarkastuksia.

Ammattimaisesti asennetussa järjestelmässä myös katon turvamarginaalit on huomioitu

Katon hyödyntäminen ja täyttäminen aurinkopaneeleilla reunoille saakka saattaa kuulostaa hyvältä idealta, turvallisuussyistä se ei kuitenkaan ole sitä. Huolto on paljon helpompaa, jos aurinkopaneelijärjestelmään on kohtuullinen pääsy ja alueella on tilaa liikkua. Myös pelastustoimelle turvamarginaalit ovat tärkeät.

Invertterin AC turvakytkimen lisäksi aurinkosähköjärjestelmä maadoitetaan.

Aurinkosähköjärjestelmien turvallisuus suurennuslasin alla

SUN VALO painottaa aurinkosähköjärjestelmien vastuullisuutta ja turvallisuutta. Laki ei tällä hetkellä vaadi erityislupia tai erityisosaamista aurinkovoimaloiden asennuksille, lukuunottamatta S2 sähköpätevyyttä, joka vaaditaan sähköverkkoon kytkemistä varten. Tästä syystä on toimijoita, jotka eivät välttämättä jätä ammattimaista ja turvallista jälkeä. Riskit kasvavat väärinkäytösten myötä ilman, että asiakas on edes asiasta tietoinen. Väärinkäytökset aiheuttavat myös haasteita viranomaisille, kuten palo- ja pelastustoimelle. Jos teille on jo asennettu aurinkopaneelit, tarkistakaa että järjestelmä on turvallinen! Olkaa tarkkoja mitä teille myydään ja millaista asennuksen jälki on!

Lisää aurinkosähkön paloturvallisuudesta Motivan sivuilta.