fbpx

Aurinkopaneelien tuotto Suomen olosuhteissa

Aurinkopaneelien tuotto Suomen olosuhteissa

Aurinkopaneelit tuottavat tehokkaimmin sähköä valoisassa ja viileässä. Jos aurinkopaneelit ovat vapaat lumesta, kevättalvi ja kevät ovat Suomen olosuhteissa otollisinta aikaa aurinkosähköjärjestelmän tehokkaaseen sähkön tuottamiseen.

Aurinkosähköjärjestelmän tuotto keväällä

Näin meidän oma 3,65kWp aurinkosähköjärjestelmä tuotti aurinkoisena päivänä huhtikuussa 2022

Tuotto kesällä

Pitkinä valoisina kesäpäivinämme aurinkosähköjärjestelmä tuottaa eniten. Tämä valoisin aika hyvittää myös tehokkaasti mahdollisen aurinkopaneelien kuumenemisesta syntyvän pienen tehon alennuksen. Tehokkaasti tuottavia  aurinkopaneeleita käytetään paljon päiväntasaajalla, joten tehojen aleneminen lämpötiloissamme on minimaalista.

Tuotto syksyllä

Syksyn tullessa on viileää ja aurinkosähköjärjestelmälle on kuitenkin vielä tarpeeksi valoa sähkön tuottamiseen hyödyksemme.

Talven tuotto

Aurinkoiset talvipäivät tuottavat jonkin verran sähköä, tuotto ei kuitenkaan ole verrattavissa muihin vuodenaikohin. Jos aurinkopaneelit ovat lumen peitossa, aurinkosähköjärjestelmä ei tuota mitään.

Aurinkopaneelien tuotto Suomen olosuhteissa on hyvä, tehokkaimmillaan aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä maaliskuusta lokakuuhun.